EXCURSIÓ DE PEDRA FOGUERA A “SA BASTIDA” D’ALARÓ

EXCURSIÓ DE PEDRA FOGUERA A SA BASTIDA D’ALARÓ. 20 DE FEBRER DE 2022

Organitzat per Pedra Foguera, Amics dels Racons, aquets diumenge 20 de febrer, hem anat a Sa Bastida d’Alaró on s’hi localitza un jaciment arqueològic de primera categoria consistent en una fortificació enclavada a la penya de Sa Bastida i que se situa cronològicament durant els segles IV i VII d.C.

Hem comptat amb la inestimable col·laboració de l’associació cultural ALRUM que amb el magnífic guiatge de l’arqueòleg local Biel Llodrà (per cert, son pare de Llubí, també en Biel Llodrà i germà den Joan, dos llubiners entranyables que un dia sortiren per circumstàncies de la vida i amb molts bons amics a Llubí) ens ha contat la investigació que porten a terme des de l’associació amb les discusions, devegades aferrissades, engtre ells, per establir teories i hipòtesis a partir de la feina que fan incansables en aquets jaciment. La veritat és que ha estat un gust escolar-lo i sentir-te un poc partícep d’aquesta investigació a partir de la imaginació i capacitat de formular idees a partir d’allò que tens davant els ulls i que és la base del coneixement científic, una aventura ben estimulant com la pròpia excursió. Diguem, una excursió del coneixement. Durant aturades que hem fet, algun o alguna agosarada també ha volgut formular alguna reflexió a partir d’allò que en Biel ens contava i mostrava. Concretament, a més de veure parets gruixadíssimes, ens parlava dels aljubs, més de 5 comptabilitzats, de gran capacitat algun d’ells, i ens deia les discusions sobre l’origen de l’aigua que s’hi havia encabit. De si era tota ella de les teulades de les cases dels plobladors, de si de l’aigua fluint per seregalls i canals, etc. Valdrà la pena una convidada a aquet col·lectiu de científics entussiastes que ens venguin a parlar, a nes Racons, dels seus avanços. Aquí queda dit perquè se’m retregui si no es compleix.

El grup excursionista, més de trenta llubiners, llubineres i també d’altres contrades, ens ho hem passat de conya. Natura bellíssima, història i cultura, patrimoni i bona companyonia, què més voleu? Aquesta excursió ha estat la primera però vist l’èxit i el gaudi aconseguits no hi ha volta enrera i ben segur que més d’hora que tard en farem una altra.

Queda dit, hem establert un vincle amb ALRUM que hem de seguir d’aquí endavant.

Aquestes són les fotos que ho testimonien.

Gràcies a totes i a tots i fins la propera!

Agraïm la col·laboració i guiatge d’ALRUM

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *