VISITA D’ANTONI ALOMAR ESTEVE ALS TALAIOTS DELS RACONS

Dissabte passat, 18 de setembre, vàrem atendre la visita de l’arquitecte i activista compromès en la protecció del patrimoni (entre d’altres, la lluita per l’illa de Sa Dragonera l’any 1977), Antoni  Alomar i Esteve, Alomar de la Serra, (Palma, 1937), fill també de l’il·lustre patrici Gabriel Alomar i  Esteve (Palma, 1910-1997), arquitecte i urbanista que ha deixat la seva empremta i mestratge a l’arquitectura i protecció del patrimoni així com a autor de projectes urbanístics com el Pla Alomar a Palma. Antoni Alomar també és el fundador de l’escola de margers de Mallorca.

La familia amb representants de Pedra Foguera (en Biel Alomar i en Jaume Cardell)

Antoni Alomar viu i habita, en l’ampli sentit de la paraula, la possessió de Vinromà, ben aprop de Muro d’on procedeix la seva nissaga. Va venir acompanyat de part de la seva família de la qual en destacam dos dels seus nets. De fet, va posar com a condició als seus, que hi aniria si també hi anaven aquets dos infants, tant és la importància que dona a l’educació de les joves generacions per prendre consciència del valor del patrimoni i la necessitat de protegir-lo.

Vàrem disfrutar de la seva companyia i dels comentaris pertinents que ens va fer mentre s’extasiava en la contemplació dels monuments. Esperam tornar a veure’l per la contrada i aprendre d’aquest home savi i generós. 

De retorn a Vinromà es mostrà feliç i molt agraït per la visita.

Moltes gràcies per haver vengut, amic Toni.

En Jaume Cardell donant les esplicacions tècniques

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *