CAMPANYA DE RECUPERACIÓ DES RACONS 2021

DIA 22 DE JULIOL, VA COMENÇAR LA SEGONA CAMPANYA D’EXCAVACIONS ALS TALAIOTS DES RACONS

L’any passat es varen iniciar les tasques de recuperació arqueològica dels talaiots de Llubí anomenats Es Racons. Aquella campanya va treure a la llum, a més de restes de ceràmica de distintes èpoques que es varen classificar per guardar-les al Museu de Mallorca,  estructures arquitectòniques que caldrà tornar-hi en posteriors excavacions per tal de ampliar l’abast de la recerca i aprofundir en la seva interpretació.  La campanya de 2020 va ser dirigida per Pep Merino amb la col·laboració de Sebastià Amer, Enric Backmann, Josep Gil, Pep Martorell, Esteve Nicolau, Carles Pozas, Adrià Ruíz i la voluntària Marga Crego.

Per la campanya d’enguany, que comença avui, 22 de juliol, a tocar de les festes de Sant Feliu, s’inicia una segona recerca que, segons la direcció de l’excavació, se situarà just al costat sud-oest del talaiot 2. Recordau que la campanya de 2020 es va centrar a la zona sud i sud-oest d’aquest mateix talaiot a uns 10 m de distància.

Per fer-vos una idea hem confeccionat la il·lustració següent.

(Imatge extreta de Google Maps i edició de Pedra Foguera)

Esperam que l’equip científic de la recerca ens aporti més informació sobre la planificació d’aquesta campanya i ens vagi aportant dades i, ja ens agradaria, alguna troballa de les que fan època.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *